Main Media

JELD-WEN Euroopa tähistab jätkusuutlikkuse 10. aastapäeva

Meil on rõõm tähistada JELD-WENi FSC® mitmeid tegevuskohti katva Euroopa sertifikaadi kümnendat aastapäeva, mis on osa meie pühendumusest jätkusuutlikkusele. Selle verstaposti tähistamiseks oleme ellu kutsunud puude istutamise algatuse, kus kõigil meie Euroopa töötajatel on võimalus istutada ja kasvatada oma puu ning olla eeskujuks vastutustundlikus keskkonnamajanduses.

Meie üleeuroopaline algatus "Plant & Grow" käivitati kooskõlas FSC reedega, mis toimus 24. septembril 2021. aastal. FSC reede on FSC (Forest Stewardship Council®) ehk Metsahoolekogu korraldatav ülemaailmne iga-aastane sündmus, mis tõstab teadlikkust vastutustundliku metsamajandamise tähtsusest.

„Jätkusuutlikkus ei ole meie ettevõtte jaoks uus. Oleme üle 60 aasta, alates ettevõtte asutamisest, olnud loodussäästlikud ja andnud oma panuse tervislikumasse keskkonda ning kogukondadesse. Nüüd oleme teekonnal, et teha veelgi enam,” ütleb JELD-WEN Inc. president ja tegevdirektor Gary Michel.

Nii ülemaailmse kui ka kohaliku jalajäljega ettevõttena on meile oluline näidata, et hoolime oma inimestest, klientidest ning kogukondadest, kuhu me kuulume.

JELD-WEN on olnud pikaaegne FSC toetaja ning pakkunud FSC tooteid Euroopa turul üle 20 aasta. Täna omame jätkuvalt ühte üleeuroopalist FSC järelvalveahela sertifikaati, mis hõlmab JELD-WENi protsesse Euroopa kõigis piirkondades – Prantsusmaal, Ühendkuningriigis ning Kesk- ja Põhja-Euroopas. 

Mis on FSC?

FSC (Forest Stewardship Council®) ehk Metsahoolekogu on rahvusvaheline mittetulundusorganisatsioon, mis pühendub vastutustundliku metsanduse edendamisele. FSC sertifitseerib metsasid üle kogu maailma, et tagada nende vastavus kõrgeimatele keskkonna- ja sotsiaalsetele standarditele. 

FSCl on ülemaailmne metsade sertifitseerimise süsteem, millel on kaks põhikomponenti:

  • Metsamajandus - tõendab, et sertifitseeritud toote sertifitseeritud materjal pärineb sertifitseeritud metsadest.
  • Järelvalveahel - jälgib sertifitseeritud materjali kogu tootmisprotsessi vältel, alates metsast kuni lõpptarbijani, hõlmates kõiki järjestikuseid töötlemise, ümberkujundamise, tootmise ja levitamise etappe. 

FSC-süsteem võimaldab ettevõtetel ja tarbijatel tuvastada, osta ja kasutada puitu, paberit ning muid metsandustooteid, mis pärinevad hästi majandatavatest metsadest ja/või ümbertöödeldud allikatest.

JELD-WEN FSC-i litsentsi kood: FSC®C106039